Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Fíkový džem

Tvarohový koláč s mascarpone a fíkovou marmeládou

 
Jednoduše
4

Fíkový džem

Pro formu na koláč o průměru cca 20 cm

 
Pro podlahu:

  • 200 g špaldové mouky
  • 1 špetka soli + 1 špetka skořice
  • 30 g surového třtinového cukru
  • 100 g studeného másla
  • 4 lžíce studené vody

 
Na náplň:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g tvarohu
  • 50 g surového třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 1 bio citron, šťáva a kůra
  • ½ lžičky mleté ​​vanilky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu


Na posypání:

  • 2 lžíce mandlové mouky nebo mletých mandlí

 

Na polevu:

  • ½ sklenice fíkového džemu Bonne Maman
  • 2 lžíce řeckého jogurtu
  • 4 čerstvé fíky
příprava
  1. Na těsto nakrájejte studené máslo na kousky a s moukou, solí, skořicí a cukrem ho rozmixujte na drobenku (nejlépe v kuchyňském robotu). Nakonec přidejte vodu a krátce hněťte, dokud nevznikne hladké těsto.
  2. Těsto nechte 15 minut odpočinout v lednici. Předehřejte troubu na 170 °C.
  3. Na náplň dobře smíchejte všechny ingredience dohromady.
  4. Těsto rozválejte na lehce pomoučeném povrchu a vyložte jím dortovou formu. Korpus těsta posypte mandlovou moukou.
  5. Přidejte náplň a uhlaďte ji.
  6. Pečte cheesecake 35-40 minut. Nechte ho zcela vychladnout.
  7. Potřete fíkovou marmeládou. Doprostřed dejte lžíci jogurtu a navrch dejte čerstvé fíky. Před podáváním dejte do lednice.

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron