
Tvarohový koláč s mascarpone a fíkovou marmeládou
Cheesecake
Feigen
Sommer
4

příprava
- Na těsto nakrájejte studené máslo na kousky a s moukou, solí, skořicí a cukrem ho rozmixujte na drobenku (nejlépe v kuchyňském robotu). Nakonec přidejte vodu a krátce hněťte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Těsto nechte 15 minut odpočinout v lednici. Předehřejte troubu na 170 °C.
- Na náplň dobře smíchejte všechny ingredience dohromady.
- Těsto rozválejte na lehce pomoučeném povrchu a vyložte jím dortovou formu. Korpus těsta posypte mandlovou moukou.
- Přidejte náplň a uhlaďte ji.
- Pečte cheesecake 35-40 minut. Nechte ho zcela vychladnout.
- Potřete fíkovou marmeládou. Doprostřed dejte lžíci jogurtu a navrch dejte čerstvé fíky. Před podáváním dejte do lednice.
Recept od Leny Fuchsové , www.meinleckeresleben.com