
Valentýnské srdce s borůvkovým krémem
Heidelbeeren
Rote Beeren
Schwierig
Valentinstag

příprava
Odpalované těsto:
- Přiveďte k varu vodu s máslem, solí a cukrem.
- Přidejte mouku najednou a míchejte dřevěnou lžící. Míchejte, dokud se na dně nevytvoří bílá vrstva.
- Hrudku těsta přendejte do mísy a nechte krátce vychladnout.
- Každé vejce důkladně vmíchejte mixérem (těsto by nyní mělo být pěkně hladké).
- Těsto naplňte do zdobicího sáčku a na dva plechy vytvarujte 5–6 srdíček.
- Srdíčka lehce potřete trochou rozšlehaného vejce a posypte nasekanými mandlemi nebo mandlovými lupínky.
- Pečte v předehřáté troubě na 190 °C asi 30-35 minut (po cca 20 minutách snižte na 170 °C), dokud pěkně nenakynou a nezezlátnou (během pečení neotvírejte dvířka trouby, jinak se srdíčka šokem zhroutí).
- Nechte těstová srdíčka vychladnout ve vypnuté troubě.
Krém:
- Vyšlehejte smetanu do tuha.
- Přidejte smetanový sýr a vanilku a krátce prošlehejte na vysoké rychlosti, dokud se nevytvoří krémová, tuhá šlehačka (nešlehejte příliš dlouho).
- Nakonec přidejte 2–3 lžíce džem Vmíchejte metličkou.
- Naplňte krém do zdobicího sáčku s velkou hvězdicovou tryskou.
- Srdíčka z odpalovaného těsta vodorovně rozpůlíme.
- Naneste krém na spodní část srdíček a zavřete víčko.
- Nejlépe podávat ihned nebo uchovávat v chladničce do doby podávání.
- Posypte moučkovým cukrem a podávejte s kávou nebo čajem.
Recept od Leny Fuchsové www.meinleckeresleben.com