Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Karamel

Vánoční dort s jablečnou omáčkou a karamelem

 
Jednoduše
Příprava 1 hodina Doba pečení 45 minut

Karamel

  • 250 g špaldové mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku s příchutí vinného kamene
  • 1 lžička mleté ​​cejlonské skořice
  • 1/3 lžičky mleté ​​bourbonské vanilky
  • 1 špetka soli
  • 3 vejce
  • 120 g surového třtinového cukru
  • 350 g jablečného pyré, nejlépe domácího
  • 150 ml oleje, např. slunečnicového nebo kukuřičného
  • 1 jablko
  • 2-3 lžíce karamelu z Bonne Maman
  • - Trochu másla + strouhanka do formy
  • Na polevu: 2–3 lžíce karamelu od Bonne Maman
příprava
  1. Vymažte formu na bundt máslem a vysypte strouhankou. Předehřejte troubu na 165 °C (horkovzduch).
  2. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, skořicí, vanilkou a solí.
  3. Vejce s cukrem prošlehejte kuchyňským robotem do světlé a krémové konzistence – trvá to asi 5–7 minut.
  4. Pomalu vmíchejte jablečné pyré a olej.
  5. Nakonec metličkou vmíchejte směs mouky.
  6. Jablko nakrájejte na malé kostičky a stejným způsobem rozmixujte – nepřemixujte.
  7. Nalijte polovinu těsta do formy na bábovku. Pár kopečků Karamel Rozetřete směs. Zbývající těsto na dort rozetřete do formy.
  8. Vložte dort Bundt do trouby a pečte asi 45–50 minut, přičemž špejlí zkontrolujte, zda je dort propečený.
  9. Otočte dort na mřížku nebo talíř a vyjměte formu na bundt. Nechte vychladnout.
  10. Pár lžiček Karamel Pěkně rozetřete na dort a podávejte.

Tip! K tomu se hodí lžička čerstvě šlehačky.

Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron