
Vánoční dort s jablečnou omáčkou a karamelem

- Vymažte formu na bundt máslem a vysypte strouhankou. Předehřejte troubu na 165 °C (horkovzduch).
- Mouku smíchejte s práškem do pečiva, skořicí, vanilkou a solí.
- Vejce s cukrem prošlehejte kuchyňským robotem do světlé a krémové konzistence – trvá to asi 5–7 minut.
- Pomalu vmíchejte jablečné pyré a olej.
- Nakonec metličkou vmíchejte směs mouky.
- Jablko nakrájejte na malé kostičky a stejným způsobem rozmixujte – nepřemixujte.
- Nalijte polovinu těsta do formy na bábovku. Pár kopečků Karamel Rozetřete směs. Zbývající těsto na dort rozetřete do formy.
- Vložte dort Bundt do trouby a pečte asi 45–50 minut, přičemž špejlí zkontrolujte, zda je dort propečený.
- Otočte dort na mřížku nebo talíř a vyjměte formu na bundt. Nechte vychladnout.
- Pár lžiček Karamel Pěkně rozetřete na dort a podávejte.
Tip! K tomu se hodí lžička čerstvě šlehačky.
Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com