Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Lískovo-oříškový nugátový krém + krásný nůž Bonne Maman

147,00 Kč

Vánoční roláda s lískooříškovým a kakaovým krémem Bonne Maman

 
Střední
Příprava 1 hodina 15 minut Doba pečení 10 minut

Lískovo-oříškový nugátový krém + krásný nůž Bonne Maman

147,00 Kč

Ingredience na piškotový dort:

  • 5 vajec
  • 100 g cukru
  • 60 ml rostlinného oleje
  • 60 ml plnotučného mléka
  • 90 g mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 20 g krému s lískovými oříšky a kakaem Bonne Maman

Ingredience na ozdobu a zdobení:

  • 100 ml krému
  • 250 g mascarpone
  • 30 g moučkového cukru
  • 150 g třešní Amarena
  • Čokoládové hoblinky na ozdobu
příprava

Příprava piškotového těsta:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Oddělte bílky od žloutků. Bílky šlehejte do tuhého sněhu, postupně přidávejte cukr, dokud se nevytvoří tuhý sníh.
  2. Žloutky smíchejte se zbývajícími 40 g cukru, poté přidejte olej, mléko, mouku, prášek do pečiva a 20 g lískovo-kakaového krému Bonne Maman. Důkladně promíchejte. Stěrkou přidejte bílky a jemně promíchejte.
  3. Na plech o rozměrech 40 x 30 cm položte pečicí papír a rozetřete na něj těsto. Pečte v troubě 10 minut s ventilátorem.
  4. Připravte si na pracovní plochu pečicí papír. Jakmile těsto vyndáte z trouby, ihned ho vyklopte na papír na pracovní ploše.

    Příprava šlehačky s mascarpone:
  5. V míse prošlehejte smetanu, mascarpone a moučkový cukr. Na vychladlý piškot naneste velkou vrstvu směsi. Poté na směs posypte třešněmi amaretto.
  6. Piškot srolujte na šířku.
  7. Zalijte zbývajícím lískovo-kakaovým krémem Bonne Maman a ozdobte čokoládovými hoblinkami. Před podáváním nechte vychladit.

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron