
Vánoční roláda s lískooříškovým a kakaovým krémem Bonne Maman
Haselnuss
Haselnuss & Kakao
Weihnachten
Příprava 1 hodina 15 minut Doba pečení 10 minut

příprava
Příprava piškotového těsta:
- Předehřejte troubu na 180 °C. Oddělte bílky od žloutků. Bílky šlehejte do tuhého sněhu, postupně přidávejte cukr, dokud se nevytvoří tuhý sníh.
- Žloutky smíchejte se zbývajícími 40 g cukru, poté přidejte olej, mléko, mouku, prášek do pečiva a 20 g lískovo-kakaového krému Bonne Maman. Důkladně promíchejte. Stěrkou přidejte bílky a jemně promíchejte.
- Na plech o rozměrech 40 x 30 cm položte pečicí papír a rozetřete na něj těsto. Pečte v troubě 10 minut s ventilátorem.
- Připravte si na pracovní plochu pečicí papír. Jakmile těsto vyndáte z trouby, ihned ho vyklopte na papír na pracovní ploše.
Příprava šlehačky s mascarpone: - V míse prošlehejte smetanu, mascarpone a moučkový cukr. Na vychladlý piškot naneste velkou vrstvu směsi. Poté na směs posypte třešněmi amaretto.
- Piškot srolujte na šířku.
- Zalijte zbývajícím lískovo-kakaovým krémem Bonne Maman a ozdobte čokoládovými hoblinkami. Před podáváním nechte vychladit.