Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Meruňkový džem

Velikonoční koláč ´´Volské oko´´ s meruňkovým džemem

 
Jednoduše
8–10 velkých kusů

Meruňkový džem

Piškotový dort:

  • 5 vajec
  • 120 g surového třtinového cukru
  • ¼ lžičky mleté ​​vanilky
  • 1 bio citron, kůra
  • 5 lžic minerální vody
  • 160 g světlé špaldové mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku s příchutí vinného kamene
  • 1 špetka soli

Povrch:

  • 4 lžíceMeruňkový džem Bonne Maman
  • Šťáva z 1 citronu
  • 250 g šlehačky
  • 100 g tvarohu nebo smetanového sýra
  • 1/3 lžičky mleté ​​vanilky
  • 8-10 půlek broskví ze sklenice
  • 120 g pistácií ve skořápce
příprava
  1. Celá vejce šlehejte s cukrem několik minut, dokud směs nevznikne lehká a nadýchaná (nejlépe kuchyňským robotem). Přidejte vanilku, citronovou kůru a minerální vodu a pokračujte ve šlehání. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí a jemně vmíchejte do vaječné směsi. Vyložte hluboký plech pečicím papírem a směs nalijte do formy.
    Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 18–20 minut. Vyjměte a nechte vychladnout.
  2. Na krém vyšlehejte smetanu do tuhého sněhu. Nakonec krátce vmíchejte tvaroh (nebo smetanový sýr), vanilku a citronovou kůru (nepřešlehejte).
    Meruňkový džem a citronovou šťávu dejte do malého hrnce a zahřejte.
    Piškotový korpus potřete 2/3 marmelády. Navrch přidejte krém a rovnoměrně rozetřete.
  3. Navrch položte půlky broskví a potřete zbývajícím meruňkovým džemem. Oloupejte a nahrubo nasekejte pistácie a posypte jimi dort.
    Dort dejte do chladničky, dokud nebudete připraveni podávat.

Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron