
Velikonoční koláč ´´Volské oko´´ s meruňkovým džemem
Marillen
ostern
Osterrezepte
8–10 velkých kusů

příprava
-
Celá vejce šlehejte s cukrem několik minut, dokud směs nevznikne lehká a nadýchaná (nejlépe kuchyňským robotem). Přidejte vanilku, citronovou kůru a minerální vodu a pokračujte ve šlehání. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí a jemně vmíchejte do vaječné směsi. Vyložte hluboký plech pečicím papírem a směs nalijte do formy.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 18–20 minut. Vyjměte a nechte vychladnout. -
Na krém vyšlehejte smetanu do tuhého sněhu. Nakonec krátce vmíchejte tvaroh (nebo smetanový sýr), vanilku a citronovou kůru (nepřešlehejte).
Meruňkový džem a citronovou šťávu dejte do malého hrnce a zahřejte.
Piškotový korpus potřete 2/3 marmelády. Navrch přidejte krém a rovnoměrně rozetřete. -
Navrch položte půlky broskví a potřete zbývajícím meruňkovým džemem. Oloupejte a nahrubo nasekejte pistácie a posypte jimi dort.
Dort dejte do chladničky, dokud nebudete připraveni podávat.
Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com