Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Jahodový džem

Velikonoční koláčky s jahodovým džemem

 
Jednoduše
12–15 kusů

Jahodový džem

Na jogurtové scones:

  • 400 g světlé špaldové mouky
  • 3 lžičky kypřicího prášku s příchutí vinného kamene
  • 1/3 lžičky mleté ​​bourbonské vanilky
  • 1 špetka soli
  • 50 g surového třtinového cukru
  • 1 bio limetka, kůra
  • 100 g ledově vychlazeného másla
  • 250 g krémového bílého jogurtu
  • 2 bio vejce

Na polevu:

  • 250 g šlehačky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • ¼ lžičky mleté ​​bourbonské vanilky
  • kůra z 1/2 bio limetky
  • 1/3 skleniceJahodový džem Bonne Maman
příprava
  1. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, mletou vanilku, limetkovou kůru, cukr a sůl.
  2. Studené máslo hněťte rukama po kouscích, dokud nevznikne drobivé těsto.
  3. Smíchejte jogurt a vejce a přidejte k drobenkové směsi. Míchejte stěrkou, dokud se těsto nespojí, ale dávejte pozor, abyste ho nepřehnětli.
  4. Těsto položte na pomoučený pracovní povrch a pomoučenýma rukama ho zploštěte do kotouče o tloušťce asi 3 cm. Nyní můžete dle libosti vykrajovat kulaté kolečka nebo oválná velikonoční vajíčka.
  5. Scones rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 18-20 minut dozlatova.
  7. Nechte scones vychladnout.
  8. Šlehejte smetanu do tuhého sněhu. Vmíchejte zakysanou smetanu, vanilku a limetkovou kůru.
  9. Naplňte krém do zdobicího sáčku s hladkou tryskou a na okraje koláčků naneste tečky krému. Dejte 1–2 čajové lžičky džem Nejlépe podávat čerstvé ihned.

Recept od Leny Fuchsové www.meinleckeresleben.com

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron