
Velikonoční koláčky s jahodovým džemem
Erdbeeren
Mittel
ostern
Osterrezepte
12–15 kusů

příprava
- Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, mletou vanilku, limetkovou kůru, cukr a sůl.
- Studené máslo hněťte rukama po kouscích, dokud nevznikne drobivé těsto.
- Smíchejte jogurt a vejce a přidejte k drobenkové směsi. Míchejte stěrkou, dokud se těsto nespojí, ale dávejte pozor, abyste ho nepřehnětli.
- Těsto položte na pomoučený pracovní povrch a pomoučenýma rukama ho zploštěte do kotouče o tloušťce asi 3 cm. Nyní můžete dle libosti vykrajovat kulaté kolečka nebo oválná velikonoční vajíčka.
- Scones rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 18-20 minut dozlatova.
- Nechte scones vychladnout.
- Šlehejte smetanu do tuhého sněhu. Vmíchejte zakysanou smetanu, vanilku a limetkovou kůru.
- Naplňte krém do zdobicího sáčku s hladkou tryskou a na okraje koláčků naneste tečky krému. Dejte 1–2 čajové lžičky džem Nejlépe podávat čerstvé ihned.
Recept od Leny Fuchsové www.meinleckeresleben.com