Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Zapékaná rýže a tvaroh s meruňkovým kompotem a mandlemi

 
Jednoduše
4

Na zapékací misku, 4-6 porcí

  • 250 g krátkozrnné rýže
  • 750 ml ovesného mléka nebo bio plnotučného mléka
  • 50–70 g surového třtinového cukru
  • 1/3 lžičky bourbonské vanilky
  • 250 g tvarohu
  • 1 bio citron, kůra
  • 4 bio vejce
  • 50 g másla
  • 1/2 skleniceMeruňkový kompot Bonne Maman
  • 100 g mandlových lupínků nebo ořechů dle vašeho výběru
příprava
  1. Vložte rýži do hrnce s mlékem, cukrem a vanilkou a vařte 20 minut za občasného míchání, dokud nezměkne. Nakonec vmíchejte máslo.
  2. Nechte rýži trochu vychladnout. Vmíchejte tvaroh, citronovou kůru a vejce.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C s ventilátorem.
  4. Vymažte zapékací misku trochou másla. Vsypte do ní rýžovou směs a uhlaďte ji.
  5. Meruňkový kompot dejte malými kousky na rýžovou směs. Nakonec posypte mandlovými lupínky.
  6. Pečte rýžový kastrol 25 minut dozlatova.

Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron