Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Broskvový džem

Zapékaný tvarohový suflé s broskvovou marmeládou a mandlemi

 
Jednoduše
4

Broskvový džem

Vytvoří velký zapékací pekáč
 

  • 500 g tvarohu
  • 4 bio vejce, oddělená
  • 200 g zakysané smetany, crème fraîche nebo řecké smetany
    jogurt
  • 1/2 lžičky mleté ​​vanilky
  • 1 bio citron, kůra
  • 2 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • 1 špetka soli
  • 30 g špaldové mouky nebo mouky z jednozrnky
  • 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku nebo kukuřičného škrobu
  • 1/2 skleniceAhoj
    Maman broskvový džem
  • 3 šťavnaté broskve
  • hrst mandlí, nahrubo nasekaných
  • trochu másla + cukr do formy
příprava
  1. Rozdělte vejce na žloutky a bílky.
  2. Tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou, žloutkem, medem, vanilkou a nastrouhanou citronovou kůrou. Vmíchejte vanilkový pudinkový prášek a mouku.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C (horkovzduch). Zapékací misku vymažte máslem a posypte trochou surového třtinového cukru. Broskve omyjte, osušte, rozpůlte, vypeckujte a nakrájejte na větší kousky.
  4. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do nadýchaného sněhu a vmíchejte do směsi. Směs nalijte do zapékací misky.
  5. Navrch dejte lžící broskvový džem a lehce ho promíchejte lžící. Navrch položte kousky broskví a posypte mandlemi.
  6. Zapékací pokrm pečte v troubě asi 40 minut (střední příčka). Podávejte ještě vlažný, posypaný moučkovým cukrem.


Recept: Lena z meinleckeresleben.com

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron