
Zapékaný tvarohový suflé s broskvovou marmeládou a mandlemi
Pfirsich
Sommer
4

příprava
- Rozdělte vejce na žloutky a bílky.
- Tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou, žloutkem, medem, vanilkou a nastrouhanou citronovou kůrou. Vmíchejte vanilkový pudinkový prášek a mouku.
- Předehřejte troubu na 180 °C (horkovzduch). Zapékací misku vymažte máslem a posypte trochou surového třtinového cukru. Broskve omyjte, osušte, rozpůlte, vypeckujte a nakrájejte na větší kousky.
- Bílky vyšlehejte se špetkou soli do nadýchaného sněhu a vmíchejte do směsi. Směs nalijte do zapékací misky.
- Navrch dejte lžící broskvový džem a lehce ho promíchejte lžící. Navrch položte kousky broskví a posypte mandlemi.
- Zapékací pokrm pečte v troubě asi 40 minut (střední příčka). Podávejte ještě vlažný, posypaný moučkovým cukrem.
Recept: Lena z meinleckeresleben.com