
Zimní kaštanová krémová roláda
Maronen
6

příprava
- Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
- Na těsto oddělte vejce. Žloutky vyšlehejte se 100 g cukru do krémové konzistence. Vmíchejte minerální vodu, dokud směs nebude pěkně napěněná.
- Bílky šlehejte s 20 g cukru a solí do tuhého sněhu.
- Mouku smíchejte s práškem do pečiva a střídavě ji s bílky vmíchejte do vyšlehané směsi žloutků.
- Piškotové těsto rovnoměrně rozetřete na plech a pečte v troubě 10 minut.
- Mezitím posypte utěrku jemným třtinovým cukrem. Upečený piškot vyklopte z trouby na utěrku posypanou cukrem.
- Nyní vezměte malou, čistou utěrku a pěkně ji navlhčete. Jemně s ní kartáčujte přes pečicí papír, dokud nebude mokrá a měkká. Nyní můžete snadno sloupnout pečicí papír z těsta. Otočte pečicí papír a položte ho zpět na těsto. Opatrně srolujte těsto pomocí utěrky a nechte ho vychladnout.
- Na krém vyšlehejte smetanu do tuha a poté ji smíchejte s mascarpone, vanilkou a pomerančovým olejem.
- Piškotový roládu znovu rozviňte. Nejprve na ni rovnoměrně potřete kaštanový krém. Poté navrch potřete polovinou mascarpone krému. Roládu srolujte a položte ji na podlouhlý dortový plech nebo prkénko. Roládu dejte do chladničky.
- Zbývajícím krémem z mascarpone potřete roládu zvenku a dle chuti ozdobte čokoládovými lupínky.
Recept od Leny Fuchsové , www.meinleckeresleben.com