
Zlaté lískooříškové sušenky s kdouloňovým želé
Quitten
Weihnachten
Zwischenmahlzeit

příprava
- Všechny ingredience smíchejte dohromady a vypracujte těsto (nejraději to dělám hnětacím hákem v kuchyňském robotu).
- Předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia. Plech vyložte pečicím papírem.
- Z těsta vytvarujte malé kuličky. Položte je na plech. Uprostřed každé kuličky prstem udělejte prohlubeň (měla by být dostatečně hluboká, aby se do ní vešla náplň). Pokud chcete, můžete do těsta udělat také prohlubeň ve tvaru srdce.
- Pak pečte v troubě asi 14-15 minut, dokud sušenky nezískají světle zlatohnědou barvu.
- Jakmile jsou sušenky upečené, vyjměte je a nechte vychladnout.
- Nyní nalijte kdoulové želé do malého hrnce, míchejte do hladka a jemně zahřívejte. Želé přendejte do malého plastového sáčku (s odříznutou špičkou) nebo do zdobicího sáčku (s tenkou tryskou) a nalijte do formiček. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com